Home/Hasznos tanácsok/Hasznos tanácsok

Hasznos tanácsok

Hogyan tisztítsa a szemüvegét?

Az alábbi jó tanácsok betartásával nem csak a kellemetlenségektől és bosszúságoktól kímélheti meg magát, hanem a felesleges kiadásoktól is.

A szemüveglencse tisztítása
– Első lépésként öblítse le a szemüvegét langyos folyóvíz alatt, hogy megtisztítsa a porszemektől, amelyek karcolásokat okozhatnak! Sose tisztítsa szárazon, mert a dörzsölés a karcmentesítő rétegben is kárt tehet, ami a továbbiakban így már nem fog védelmet nyújtani a mechanikai sérülésekkel szemben.
– A szemüveglencse tisztításához használjon mindig az optikai szaküzletekben kapható speciális tisztító folyadékot és kendőt.

Cleaning sprey – antisztatikus filmréteget képez a lencsén, portaszító hatású és védi az anti-reflex réteget. Foltmentesen eltávolítja a zsíros lerakódásokat a lencséről, de nem károsítja a szemüvegkeretet.

– Sose próbálja lehelettel benedvesíteni a lencsét, mert zsíros pára kerülhet arra.
– Papírzsebkendő vagy papírtörlő használata abszolút tilos! Ezek sokszor durva farostokat tartalmaznak, melyek a lencséket tartósan károsíthatják.
– A hiedelemmel ellentétben a szarvasbőr csak az üvegből készült lencsék esetében hatékony, a műanyag lencséknél egyáltalán nem használható tisztításra.

A szemüvegkeret tisztítása
– A keret tisztításánál figyeljen arra, hogy ne érje fizikai behatás a lencséket!
– Fontos, hogy a szemüveget mindig az orrnyeregnél fogja meg és ne a száránál!
– A keret tisztítását langyos, esetleg folyékony szappanos vízben puha törlőkendő segítségével végezze!

Tisztítószerek
Az agresszív anyagok a lencsékben maradandó károsodást okoznak. Kerülje szemüvege acetonnal, ammóniával, éterrel, ragasztóval, parfümmel, hajlakkal, háztartási tisztítószerekkel és rovarirtó szerekkel való érintkezését!

By |2019-02-05T15:45:01+01:00január 21st, 2019|Hasznos tanácsok|0 Comments
Go to Top